Xiaomi Redmi 9A
Xiaomi Redmi 9A 4/64GB

280.00KM

280.00KM

Xiaomi Redmi 9A 4/64GB

280.00KM

Popust za gotovinsko plaćanje

Xiaomi je opet napravio odličan posao po pitanju dizajna. Redmi 9 je atraktivan telefon, koji uživo izgleda i bolje no ovako na ekranu s kojeg ovo čitate. Plastični okvir i stražnji poklopac u ruci ne ostavljaju loš dojam, a prednjicu štiti Gorilla Glass 3 i predaplicirana folija. U odnosu na prethodnika, ekran je dodatno narastao sad do dijagonale 6.53″, a okvir je još nešto tanji. Notch na vrhu ekrana, da se softverski prikriti, a poviše njega je slušalica poziva.

Redmi 9 takođe donosi više kamera u odnosu na svog prethodnika, pa dok prednja i dalje ima jednu selfi kameru od 8MP, zadnja nosi četiri oka. Glavna kamera je 13MP f/2.0 sa PDAF autofokusom i 1080p videom. Takođe ima 8MP širokougaonu i 5MP makro kameru i senzor dubine od 2MP. Interfejs kamere je isti kao na mnogim Redmi i Xiaomi telefonima koje sam isprobao. AutoHDR je podržan.

Android operativni sistem donosi novine koje su u skladu sa zahtjevima novih pametnih uređaja. Omogućena je pametna kontrola pokretima, zatim popularna tamna tema koja štedi bateriju i odmara oči, brojne opcije zaštite privatnosti, pametne komunikacijske mogućnosti.

Nešto više od 5000 mAh kapaciteta baterije ovdje pruža vrlo dobru autonomiju sa preko 8 sati prikaza na ekranu. Njegov prethodnik je bio bolji u tome, ali je imao Snapdragon čip i manji ekran niže rezolucije. S obzirom da se nećete baš puno igrati na njemu, sumnjam da ćete ga uspjeti istisnuti za jedan dan. Puni se punjačem od 18W.