Apple iPhone 13 128GB

2.100,00 KM

2.100,00 KM

Apple iPhone 13 128GB

2.100,00 KM

Popust na gotovinsko plaćanje

Opis

Appleov iPhone 13 “standardni” model dolazi sa dvije stražnje kamere. Glavni senzor kamere je 12 MP. Pomaže mu i ultraširokougaoni senzor od takođe 12 MP, ali mu nedostaje “Pro” telefoto objektiv. Osvježeni glavni senzor hvata 47% više svjetla od prošlogodišnjeg iPhonea 12, što je svakako plus. Nedostatak je što je Apple prenio istu kameru od 12 MP iz serije iPhone 12. Fotografije snimljene glavnom, širokokutnom kamerom u uvjetima odličnog osvjetljenja izgledaju zaista dobro. Odličan ekran u boji, odlična oštrina i odličan fokus su ono što izdvaja fotografije iPhone 13 snimljene glavnim senzorom. Kao što iPhone često radi, balans bijele boje je samo malo nagnut prema žutoj. Apple to može učiniti kako bi fotografijama dao toplinu, ali ponekad to može biti netačno za scenu i rasvjetu. Appleova nova HDR 4 tehnologija je malo omekšana i donosi manje detalja u zasjenjenim područjima. Fotografije snimljene ultraširokokutnim senzorom slične su po kvalitetu fotografijama koje snimate glavnim senzorom, samo sa mnogo širim vidnim poljem i vrlo malo optičke distorzije. Ali ultraširokokutna kamera nije tako dobra kao glavna sočiva na HDR-u. Prostranije tamne oblasti vidljive su na širokougaonim fotografijama koje imaju mnogo kontrasta.

Osim podrške za widgete, koju je Apple dodao kroz iOS 14, iskustvo korištenja se nije mnogo promijenilo od iOS-a 1. Upravljanje obavijestima i njihovo glatko postavljanje traje dugo, a meni Postavke je postao mjesto gdje se možete izgubiti pokušavajući kontrolirati Ponašanje iPhonea. Čini se da je iOS svake godine sve komplikovaniji i kompliciraniji, ali svakako ima prednosti. Glavni plus je brzina i fluidnost platforme, prilagodljivi kontrolni centar je koristan za upravljanje kada ste u žurbi, a podrška aplikacijama putem Apple Store-a je bez premca.

Što se punjenja tiče, postoji žičana i bežična opcija. Za žičano punjenje, iPhone 13 podržava brzo punjenje sve dok koristite punjač koji isporučuje 20 vati ili više (punjači se moraju kupiti zasebno). Apple tvrdi da se telefon može napuniti do 50% za 30 minuta sa punjačem od 20 W, što je tačno. Potrebno je oko 82 minute da se vaš telefon u potpunosti napuni punjačem od 20 W.