Huawei Watch 3 Sport

700,00 KM

700,00 KM

Huawei Watch 3 Sport

700,00 KM

Popust na gotovinsko plaćanje

Kategorija: Oznake , , , , , ,

Opis

Huawei je početkom juna predstavio svoju novu seriju pametnih satova – Huawei Watch 3. Kao što smo navikli, svakom novom serijom pametnih satova Huawei pokazuje kako osluškuje korisnike, ali i kako naglašava kako hardver tako i softver .

Dakle, Watch 3, prvi Huawei sat koji koristi Harmony OS, je operativni sistem razvijen u samom Huaweiju. Novi operativni sistem je također donio pregršt inovacija kako u korištenju samog sata tako i u opcijama koje se sada nude korisnicima. Na primjer, korisnici sada mogu birati aplikacije koje žele instalirati na sat preko AppGallery trgovine.

Prvo što će svi primetiti je točkić za pomeranje na desnoj strani sata koji istovremeno funkcioniše kao dugme i točkić za navigaciju menija. Naime, Huawei je odlučio korisnicima dati izbor – da li žele da im aplikacije budu raspoređene kao u klasičnom meniju (jedna ispod druge) ili u obliku mreže, pri čemu kotačić igra veliku ulogu jer omogućava zumiranje i odabir aplikacije čak i za one koji imaju velike nožne prste.

Pored kotačića, sa strane se nalazi i dugme kojim korisnik može definirati ulogu. Odlučili smo da uključimo praćenje obuke. Na ovaj način smo izbjegli skrolovanje kroz 100 ili više različitih sportskih aktivnosti za koje vam Huawei omogućava praćenje i bilježenje rezultata. Također treba napomenuti da Watch 3 podržava automatsko praćenje početka vježbe, tako da će sat početi snimati vaše rezultate čim otkrije da ste uključeni u neku fizičku aktivnost.

Podaci o tome koliko smo bili fizički aktivni, kako smo spavali, ali i koliki su nam otkucaji srca, temperatura ili zasićenost kiseonikom, mogu se pronaći u aplikaciji Huawei Health, koja se koristi i za upravljanje satom. Tako u aplikaciji možete provjeriti status baterije, upravljati aplikacijama na satu, eSIM kartici (jer Watch 3 podržava i LTE), ali i ažurirati operativni sistem sata ili jednostavno promijeniti njegov izgled.