Usisivač Roborock S6 Pure Vacuum Cleaner Black

900,00 KM

900,00 KM

Usisivač Roborock S6 Pure Vacuum Cleaner Black

900,00 KM

Xiaomijev prvi pametni robotski usisivač Xiaomi Mi Robot Vacuum, kreiran je u saradnji sa kompanijom Roborock. Xiaomi Corporation financira Roborock, koji se tada službeno pridružuje Xiaomi Mi Home Grupi. U sklopu Xiaomi Corporation koja proizvodi aparate modernih tehničkih rješenja za domaćinstvo.

Roborock S6 je okruglog oblika, visine skoro 10 cm i izrađen je od ABS materijala koji je u osnovi termoplastični polimer po sastavu. U poređenju sa većinom drugih modela na tržištu, baza ima harmonične dimenzije. Priključci se nalaze sa donje strane, što omogućava robotu da se lako pozicionira i vrati u bazu. Na vrhu se nalaze tri dugmeta – za uključivanje čišćenja određene površine, drugo, najveće, je dugme za uključivanje/isključivanje i dugme za povratak na bazu, odnosno kućište. U sredini odozgo, blago uzdignut, nalazi se laserski senzor kojim robot osjeća predmete iznad, što je odličan alat i sprječava da se zaglavi ispod namještaja. Laserski senzor pokriva 360º i osnovna je podrška prilikom mapiranja prostora. Gornja površina je zapravo poklopac ispod kojeg se nalazi usisna posuda, filter i mala četkica za čišćenje.

Roborock S6 se povezuje sa telefonom pomoću aplikacije Mi Home App, što u svakom slučaju daje potpuno nove mogućnosti – mogućnost praćenja rada robotskog usisivača, pregleda očišćenih površina, određivanja zone čišćenja, potrošnje baterije, podešavanja čišćenja vrijeme, promijenite jačinu i jačinu zvuka. Jednostavno rečeno, više pametnih opcija pomaže vam da prilagodite robota svojim potrebama.

Ovisno o načinu čišćenja, baterija može izdržati 3 sata, što je nerealno dobra karakteristika u odnosu na druge proizvođače. Baterija od 5200 mAh je na samom vrhu impresivne liste specifikacija – dvostruko veća od ostalih baterija robotskih usisivača i optimizirana je za dugotrajan rad – do puna 3 sata autonomije kada je postavljena u tihom ili uravnoteženom načinu rada.

Kategorija: