Huawei Watch GT 2 Pro 46mm Black – Sport

500,00 KM

500,00 KM

Huawei Watch GT 2 Pro 46mm Black – Sport

500,00 KM

Popust na gotovinsko plaćanje

Opis

Huawei GT2 Pro je sve elegantniji pametni sat iz Huaweijevog portfelja. Osim toga, nikada nije otporniji, a da vas njegova masa ne vuče prema morskom dnu. Naime, izuzetno je lagan zahvaljujući kućištu od laganog i otpornog titanijuma. Donja strana na kojoj se nalazi napredni senzor za otkucaje srca i oksigenaciju krvi prekrivena je keramikom. Zato je kožna narukvica na zapešću još udobnija od uobičajenih plastičnih čekića sa tržišta.

Njegov prekrasan ekran od 1,39 inča također je zaštićen safirnim kristalom koji je znatno otporniji na udarce i ogrebotine od stakla. Na okviru oko ekrana vidimo ugravirane minute, a sa desne strane su dva navigaciona dugmeta i nešto niži zvučnik. Da, Watch GT 2 Pro ima mikrofon i zvučnik, tako da sa njega možete telefonirati dok je uparen sa vašim telefonom. Možete primati i upućivati ​​pozive, što može biti praktično u nekim situacijama vožnje. Watch GT 2 Pro dolazi sa remenom od prave kože od 22 mm, a kućište sata prati boja.

Ono što se nije promijenilo u odnosu na ranije Huawei Watch satove je softverski dio priče. Opet, ovo je posebno skrojen Lite OS koji ima dovoljno 32MB RAM-a za rad, a baterija traje dvije sedmice. Interfejsom se kontroliše klizanjem prsta po ekranu, dodirom na njega i dugmad sa strane. Klizanjem odozgo otvara se pristup praktičnim sistemskim prečicama i glavnim postavkama sata. Skrolovanjem od dna prikazuju se obavještenja, a s lijeva na desno vraćate se korak unazad u interfejsu. Klikom na gornje dugme prikazuju se sve aplikacije, a donje se može programirati. Postavio sam ga da otvara tajmer jer to često koristim, a vi ga možete podesiti da započne sportsku aktivnost.

Punjač u pakovanju se puni nešto više od 2 sata, ali kada se napuni, nećete ga puniti naredne dve nedelje, što je odlično uz kontinuirano praćenje otkucaja srca i kvaliteta sna. Always ON displej će skratiti autonomiju na još sjajnih 7 dana.